30 Ağustos 2010 Pazartesi

Cehaletin Soylulaştırılması*


"Televizyonda eksik olan tek şey beyin!!.
Her kanal için geçerli mi bu sizce Fazıl bey?!!
EVET..."

Bu diyalog 5n1k adlı programda yaşandı.Bilirsiniz sanırım Fazıl Say sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabında bu ülkenin arabesk yavşaklığından bıktığını yazmıştı ve bunun peşine kendisini arabeski savunmaya adayan insanlar Fazıl'a saldırmaya başladılar.Sunucu Cüneyt bey de programında elinden geldiğince "arabesk yavşaklığı"sorunsalını hakaret kapsamında değerlendirip bu yönde sorular sorarak Fazıl Say'ı sıkıştırmaya,tahrik etmeye çabaladı fekat Fazıl her soruda konuyu tekrardan esas noktaya çekmeyi başardı.

Hani ağzını burnunu yamulta yamulta konuşması bana her nekadar itici gelse de bahsettiği,değindiği konular son derece mantıklı ve siklenmesi gereken durumlar.Bir Müslüm Gürses vak'ası var en basiti önümzde.Bu mu yani dünyaya açılma şeklimiz,bu mu kültürümüz,bu mu mınakoim lan tanıtımımız??

"Madem müziğe önem veriyorlar neden ben müzik dersleri kaldırılmasın diye uğraşırken benim arkamda olmadılar?Çünkü kimse güzel olanı öğrenmesin de biz bu müziği satmaya devam edelim istiyorlar.
Sezen Aksu,Orhan Gencebay bunu mu istiyor gerçekten?
Tamam istemiyorlar diyelim,neden destek olmadılar peki?!!"

Ne kadar acı di mi ya?Piyasanın cehaletten faydalanması satış kaygısı sebebiyle,bu dögüye dokunmamaları,daha iyiye gitmek için uğraşmamaları.Bunlar sanatçılarımızsa mınakoim siksin bunları cümlealem...

cCc Fazıl Reis cCc

*Fazıl Say'ın lafıdır bana ait değildir bu şukela laf.Çok da dürüstüm lan.

2 yorum:

  1. yok lan ben sevmiyom fazıl sayı. yumurtadan çıkmış kabuunu beğenmiyo bence. hem arabesk müziğin yeryüzüne bulunuyor olması onun müziğini yok etmez ki. mikrop mu lan bu? fazıl baksın işine.

    YanıtlaSil
  2. onun müziği yok olcak diye bi endişe yok zaten.endişe ya da anlatılmak istenen duygu sömürüsü ile para kazanılması ama müzik eğitimi açısından halka bişey verilmemesi.yoksa arabesk müziğin klasik müziği yok etmesi galatasaraY'ın fenerbahçe'yi kadıköyede yenmesi gibidir,imkansızdır.

    ayrıca bu sanatçı dediğimiz bi adamın işi değildir de kimin işidr; memleketi hakkında konuşmak,yanlış gördüğünü dile getirmek?

    YanıtlaSil