13 Ağustos 2010 Cuma

İnsanlık Tatilde Beyler

Pakistan da bir sel felaketi mağduru artık.Şimdiye kadar 1600 kişi yaşamını yitirmiş ve binlerce insan da ortalıkta yok,kayıp.Araştırmacı piçlere göre sel şiddetini artıracakmış,bu ni dimeek peki?Bu şu demek bu piçler harbiden sıçtılar.Bu gariban ülke nerden geldi nereye gidiyor bir bakalım sik tutan parmağı yalayan dostlarım.

Pakistan zamaanında İngiltere'nin arka çıkıp,ibnelik yapmasıyla, harbiden zorlu mücadelelerle Hindistan'dan kopup ayrılan bir ülke.

Kuruluşunda batının atmık izleri bulunan bu ülkenin götü, bu saatten sonra doğrulmadı.Ee başka ne olabilirdi ki? Cünubun eliyle kurduğun ülkeden hayır mı gelir? Doğal olarak gelmedi.Aşiretler arası çekişmelerle çizilen siyaseti,daha sonraları ABD'nin bölgeye monte ettiği islami terör örgütleri eliyle çizilmeye başlandı.Bu sktiğimin batısı bu andan sonra da Pakistan'ı teröre destek veren ülkeler listesine aldı,bir nevi ski tutanların listesi.Terörü yarat,destek ver,bir ülkenin başına musallat et sonra da onu cezalandırır gibi kara listeye al,güzel iş.

Şimdi tekrar sel muhabbetine dönecek olursak;bu kara liste olayı sebebiyle sahip olduğu imaj yüzünden Pakistan'a batıdan destek gelmiyormuş.Batılı büyük taşşak sahibi efendiler,terör örgütlerinin yardımlara el koymasından,faydalanmasından korktukları için yardım yapmıyorlarmış.Haa orda bir sürü insan ölümle burun buruna yaşamış mühim değil.Tarımla geçinen,doyan bu ülkede tarım arazilerinin hemen hemen hepsi sel yüzünden çöplüğe dönmüş vaziyette.Yetkililer gurbetçileri yardım yollamaları için göreve davet ediyor.Hani yardım gelmezse birbirlerini yemeye başlar bular söyleyeyim.

Batı kendi doğurduğu,büyüttüğü yavrusunu sulara bırakmış çekirdek çitliyor.Her ne kadar buralardan uzak bir coğrafyada geçse de olaylar,bu yöntemlere ve yaşananlara yabancı sayılmayız değil mi götveren dostlarım?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder