2 Ağustos 2010 Pazartesi

böyle komplo mu kurulur mınakoim

Sevgili yarak dostları, bendeniz komplo teorisi seven birisi değilimdir. Çünkü her komplo kendi kamuoyunu yaratır ve toplumu bir yöne sürükler.Dolayısıyla komplolar komplo içindir. Fakat bu kadar kötü bir komplo ile karşılaşınca oturup sentrıl intelicıns of amerika'nın ağzına salıncak kurup sıçasım geldi. Neden mi dersiniz? Ahan da buyrun nedeni:

Oyna başlamadan önce elimizdeki taşları sayalım:
AKP, CHP, TSK, CIA, İsrail, Sarıgül, Radikal İslamcı kesim.

Şimdi oyuna başlayalım:

1.bölüm:

Herşeyden önce türkiye bir gaz ve toz bulutuydu. 57. hükümet 2001 ekonomik krizine sebep olarak başarısız bir yönetim sergilemiş ve buna binaen erken seçimlere gidilmişti. Aynı dönemde ise 2.körfez savaşı planları yapılıyordu. Bu konuda DSP-MHP-ANAP koalisyonunun olduğu bir hükümetten siksen ABD'ye tezkere kararı çıkmazdı. Pazarlıklar yapıldı ve AKP, seçimi kazanarak tek başına hükümeti kurdu. Fakat 2.körfez savaşı başladığında hiç beklenmedik bir şekilde AKP tarafından ABD'ye tezkere çıkmadı. adeta "müttefiğimize" kazık atmıştık ve daha çuval olayı intikam için küçücük bir parodiydi.

2.bölüm:

Acaba aranızda 80 darbesinde CIA'nin parmağı olmadığını ve bizim askerlerin otururken "yahu kenan niye darbe yapmıyoruz?" "sahi ya darbe yapalım di mi?" diye konuştuğunu düşünen var mı? nato'ya üye her devletin ordusunda hemen hemen bir darbe simülasyonu mutlaka yapılmış ve bunun planları yapılıp ne olur ne olmaz diye köşeye konmuştur. aksi taktirde sıçarım öyle pakta ben. çünkü nato'ya üye bir devletin sovyet blok'a meyleden bir partisi iktidara geldiği zaman köşede duracak bir B planı mutlaka olmalıdır. bu da 80 darbesini yeterince açıklıyor. keza postmodern çağda hükümet düşürme girişimleri de artık çocuk oyuncağı haline gelmiştir. ( Bknz. güller devrimi, turuncu devrim) Bu noktada AKP'nin tezkereyi geçirmemesiyle başlayan kazık süreci israil gerilimleri ile devam etmiş, komşu ülkelerle girişilen (özellikle iran) olumlu ilişkilerle (özellikle uranyum zenginleştirilmesine yönelik takas anlaşmasıyla ) bardak taşmıştır. TSK'nın ise zaten ezelden beri AKP tayfasına garezi vardı, bu sefer NATO vasıtasıyla oluşturulan darbe planları gündeme gelmeye başladı ama bu öyle basit bir iş değildi.

3.bölüm:

Umarım Jack London'un "demir ökçesini" okumuşsunuzdur. Orada bir ülkenin sosyalist muhalefetinin gizli bir maddeyle (milis yasası) nasıl etkisiz hale getirileceği de anlatılır. "Kara yüzler" denilen bir grup profesyonel provakatör ekip vardır ve bunların çıkarttığı karışıklık neticesinde o bölgenin isyancıları milis yasası gereği askere alınırlar ve bu sefer kendi yoldaşlarına ateş etmek zorunda bırakılırlar. Acaba "Kara yüzler" size de "gladio" ve ya "ergenekonu" çağrıştırıyor mu? Çünkü yakın geçmişimizde rahip santoro cinayeti, hrant dink cinayeti, zirve kitabevi baskını'nın insanları sokağa dökecek, karışıklık çıkartacak ve orduya "helva yapsana" dedirtecek cinsten provakasyonlar olduğu açıktır. Karışıklık neticesinde ex ABD işbirlikçisi bir hükümet gidecek yerine yeni bir ABD işbirlikçisi cunta gelecekti. Ergenekon davasına iktidarın bu kadar sahip çıkmasının tek sebebi iktidarını koruma güdüsüydü. Çünkü Hatırlarsınız ki zamanında Başbakanın danışmanlarından biri olan cüneyt zapsunun ABD'lilere "bu adamı süpürüp deliğe atmayın" şeklindeki dil dökmeleri AKP'nin zamanının dolduğunu ve Tayyib'in son çırpınışlarını yaptığını göstermektedir. Ergenekon davası da bu çırpınışlarda ortaya konan kozlardan biriydi.

4. bölüm:

AKP'nin ergenekon davasının üstüne bu kadar düşmesi ve askere karşı olan bu tutumu toplum tarafından bir hainlik gibi algılandı ve kamuoyu keskin bir kutuplaşmaya gitti. bu aslında CHP'nin başına kılıçdaroğlunu getirerek sol oyların bir çoğunu birleştirmek ve AKP'yi indirmek için bir altyapıydı. Baykal'ın iticiliğinin oyları CHP'den ittirdiği aşikardı. bu sebeple baykal gitmeliydi. tabi ki de tahmin ettiğiniz gibi sex kasedi basına pompalandı. Kasedi kimin ortaya çıkarttığı halen bilinmiyor. Fakat bilinen birşey var ki baykalın bu gayrimeşru ilişkisinin zaten partide herkes tarafından biliniyor olması. bu da demek oluyor ki eğer böyle birşeye girişilcek olsa 10 yıl önce de girişilirdi. demek ki yeri ve zamanı gelmişti. video çekildi, metacafe'ye konuldu ve CHP düşmeni radikal islamcı medya sazan gibi videonun üstüne atladı ve baykal akp'ye bir iki esti gürledi sonunda da paşa paşa istifa etti. bilmediği birşey vardı ki baykal'ın chp lideri olması akp'nin daha çok işine gelirdi. bu noktada da chp karşıtı sarıgül'e bok atılmaya başlandı ve olayın günah keçisi sarıgül ilan edildi.

5.bölüm- PERDE

Ergenekon davası devam ediyor. Fetullah gülen mavi marmara olayına gösterdiği saçma salak tepkisinden şunu anlıyoruz ki, israile sert gibi tepki gösteren akp ve tayyib hakkaten de süpürülüp deliğe atılacak. kılıçdaroğlu chp'nin başına geldi ve oyları en az akp'nin oy oranına geldi. belki de geçmiştir bilemiyorum. şimdi ise önümüze bir anayasa paketi konuyor iktidar tarafından.

eğer buna evet dersek saçma salak bir akp kadrosundan oluşan yönetimi kabul edeceğiz demektir. fakat aynı zamanda da abd'nin bu komplosunu kıracağızdır.

eğer buna hayır dersek bir sonraki seçimde kılıçdaroğlu gibi düzgün bir adamın iktidara geleceğini kabul etmiş olacağız.fakat aynı zamanda da abd'nin komplosunun bir parçası olacaz ve kılıçdaroğlunun sonu ecevit'den farklı olmayacak.

yukarı tükürsen sik aşşaa tükürsen taşak.

Ne mi yapmalı? tüm işçiler 200.000TL koysun ortaya birleştirilsin ve toprak satın alınsın. bu arazinin bir kısmına yeni şehirler kurulsun, tarlalar işensin, fabrikalar yapılsın. üretim gücü arttırılsın. sonra da yönetici diye seçtiğimiz adamlar bi süre sonra zıvanadan çıkıp sömürsün yine işçiyi.

yok lan yine olmadı.

valla yapacak bi sik yok.

o yüzden siyasetin de amınakoyiim, politikacıların da amınakoyiim.

kafa sikiyo.
ama kabul et si ay ey, çok sikten boktan bir komplo bu. biraz daha çalış öyle gel.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder