26 Ağustos 2010 Perşembe

Sicko'dan İşleer


Dün gece cenneti gördüm lan.Ee haliyle cenneti görmüş olduğum içün siz fakir,gariban,sümüklü piçlere de anlatıp götümü kaldırayım dedim.

Yaklaşın lan yaklaşın yamacıma yamacıma.Anlatacağım hikaye sizin hiç görmediğiniz,bilmediğiniz,yaşamadığınız şeylerle ilgili.Bu tecrübelerimi sizinle paylaştığımda ağzınız burnunuz yamulabilir (bknz:Firdevs Hanım) ona göre dinleyin götverenler.

Hikayemiz bundan tam tamına bikaç saat öncesine ait.Fransa'nın Nobrain kentinde bir kadın doğum sancısı geçiriyor.İnlemeler ıhlamar falan işte.Hoop kadını alıp hastaneye götürüyolar,cart curt derken flooşop diyerekten bebek piç dünyaya geliyor.

Piçimizin babası da hikaye bu ya türk,çocuk anasının karnındayken, çocuktan çok hastane masraflarını düşünmekteydi.

Piç doğduktan sonra titreye tittreye vezneyi aramaya başladı.Ee o titremesin de ben mi titreyeyim mınakoim adam türk,hastaneden götü vermeden çıkamayacağını biliyo.Ama onca aramaya rağmen değil vezne,para değiş tokuşunun olduğu tek bir yer bile bulamadı.Neden lan ipneler,neden bulamadı? Çünkü siktiğimin fransa'sında sağlık hizmetleri parasız da da ondan.

Gel gelelim hastaneden beleşe çıkıldı amma bu orospu yeni doğum yapmış işe gidemez, eve giren para azalacak ve erkekimizin de beli skilecek sandınız amma skilmez arkadaş bu fransa'da sikilmez.neden skilmez lan piçç?çünkü fransa'da yeni doğum yapan kadınlara 6 ay ücretli 6 ay da ücretsiz izin var.yani 6 ay yattığı yerden para girecek bu eve.(Bu rakam Türkiye'de 2 ay doğum öncesi ve 2 ay doğum sonrası olmak üzere toplamda 4aydır.)

Orospu dertlendi bu sefer de.Lan benim götüm başım ayrı oynuyo ben nasıl evime bakacağım, eşime çocuğuma yemek yapacağım, çamaşırı bulaşığı ütüyü yapıp aynı zamanda evi temizleyeceğim derkeen bu götveren fransa hükümeti yine işe el atıyor ve ücretsiz ırıspı yolluyor bu evlere, ve gelen bu genç ırıspılar evin her işini tereyeğından yarrak çeker gibi yapıveriyorlar.

Bu olaylar,yapılanlar başka bi gezegende değil bizim de nefes aldığımız bu gezegende geçiyor.

Şaşırdınız di mi lan piçler?ben de şaşırdıydım ilk gördüğümde. Ee normal alışık olmayan götde zorlanan yarrak gibi siz de bunları hazmetmekte zorlanacaksınız,bu doğal süreç.

Fransa'da;
Hastalandın mı yerinden kalkma boşuna. Neden ?10 dakkaya ücretsiz olarak bir hekim evine gelecektir.Hastalandın mı korkma..hastalık süresi boyunca ücretli iznin var.^3 ay mı 4 ay mı kaç aya ihtiyacın olursa olsun ücretli iznin mevcut.Haftada 35 saatten fazla çalışırsan ekstra izin alıyorsun.Ev mi taşıdın hemen kasma kendini otur dinlen,1gün iznin var.Var oğlu var amına kodumun memleketinde.Ve tüm bunlara sahip olmak için yapman gereken tek şey ;şu an senin benim tüm diğer vatandaşların yaptığı gibi sadece vergi ödemek.Peki biz de vergi ödediğimiz halde biz niye bu tarz hizmetleri hiç görmedik,bilmedik,yaşamadık...

Hİzmet sektöründe,sağlık sektöründe vs.bunlarda özelleştirme yapmak o kadar güzelse kendimize kıble edindiğimiz batı neden bunu yapmıyor?

dipnot:genel sağlık sigortası sistemi avrupanın büyük çoğunluğunda,kanada'da,ve yüzölçümü neredeyse bir ilimiz kadar olan küba'da uygulanmaktadır.ABD'de, tek bir bölgesi hariç, kendi halkını özel sağlık sigortasıyla boğan bizim gibi bir ülke.genellemenin dışında kalan yer guantanamo üssü'dür.savaş esirlerinin ve tehlikeli suçluluların tutulduğu guantanamo üssündeki savaş esirleri ücretsiz olarak bütün hastalıklarından kurtarılıyor.Ulan 2 boktan ülke birbirine bu kadar mı benzer yahu?

imralı vs. guantanamo...

Düşman bellediklerimizn sağlıkları için uğraştığımız kadar halk için uğraşsak neler olurdu vallahi tahmin edemiyorum lan yavşaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder