26 Temmuz 2010 Pazartesi

Neden hukuk bir boka yaramaz

Çünkü hukuk kanun ve içtihatlardan oluşur. oysa ki bir düşünce kelimelere aktarılırken birinci kez aşınmaya uğrar ve o kelimeler başkası tarafından okunduğunda kişi zihninde bir şey tasavvur eder ve düşünce, başkasının zihnine kelimeler vasıtasıyla geçtiğinde ikinci sefer aşınmaya uğrar. bu yüzden yorum sorunu çıkar ve menfaat sahipleri hukuku orospu eder ve hukuk bi boka yaramaz.


Çünkü hiçbir ceza kaybedileni geri getirmez. En iyi ihtimalle bir mal tazmin edilse bile davaların senelerce sürdüğü bu sistemde zaman tazmin edilemez ve bu yüzden hukuk bir boka yaramaz.

Çünkü hukuk realiteyi geriden takip eder, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir, hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi yakalamaya çalışır, yakaladığında ise realite çoktan değişmiştir. hukuk tekrar realiteyi
bu sefer siker.

Diyeceğim o ki hukuk istiyorsanız a posteriori metodlar kullanırsınız. Ama Adalet sağlayacaksanız a priori metodlara başvurmalısınız. Adalet sonradan değil önceden sağlanan birşeydir.
Şimdi gidin hukuk kitaplarınızı yakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder