14 Temmuz 2010 Çarşamba

Sikilen beyinler neden göç ediyor?

Ben olsam ben de göç ederim mınakoim. Ama her T.C. eğitim sistemine dahil olan öğrenci gibi ben de zeki ama tembel olan öğrencilerdenim. Zaten hem zeki hem çalışkan diye birşey yoktur. Zeki olmayan, gerizekalı öğrenci çok çalışarak eksik zekasını telafi eder- ki psikolojide bu olaya "compensation" denmektedir. ( Yabancı kelime kullanınca adam oldum. halbuki "telafi etme" demek ) İşin garip yanı gerizekalı öğrencinin "telafi etme" savunma mekanizmasıyla bişeyleri başarması değil, insanların gözünü bu şekilde "zekiyim" intibası uyandırarak boyaması, böylece gerizekalı ama çalışkan adamların önemli noktalara gelmesi ve memleketi sikmesi. Tabi bunun neticesinde de zeki ama tembel adamların aç aç sokaklarda gezmesi.

Peki ama neden zeki adamlar sokaklarda aç aç geziyor? Çünkü zeki adam daha anaokulunda bu eğitim sisteminin ne kadar boktan olduğunu anlayıp ona karşı tavır alan kimsedir. Diğer kişiler ise ya kötü yaşam koşullarından kurtulmak isteğiyle, ya da insanı insan yapan zeka özelliğine sahip olmadığından hayvansal bir iştahla deli gibi ders çalışmaktadır. Ama eminim ki onlar da bu sistemi çok sevdiğinden değil, bu sisteme katlanarak bunu yapmaktadır. O yüzden onları suçlayamam.


İlkokul, ortaokul ve ergenliğimizi geçirdiğimiz lisenin ne kadar sikik olduğuna, müdürlerin ve müdür yardımcılarının öğrenciler üzerindeki hegomonyasına, kişiliğimizin gelişimini üzerine nasıl üniforma ve önlük gibi tek tip elbiselerle ve hocaların despotça ve salakça tutumlarıyla set çekildiğine ve buna binaen nasıl canavarlar yarattıklarına (bu canavarlara ben de dahilim) hepimiz şahit olduk zaten.


Gel gelelim kazanmadan önce özgür düşüncenin kalesi olarak hayallerini kurduğum üniversiteye. Bi defa daha kapısından girer girmez "nah sana özgür düşünce" olayını gördüm. Tokmak'ı ilk olarak gazete şeklinde çıkartmayı düşünüyorduk ki, dekan yardımcısına işin resmi prosedürünü sorduk ve dekan yardımcısı bize bunun çok zor olduğunu söyleyince "hocam burası üniversite burası özgür düşüncenin kalesi değil mi? nedir bu bir sürü prosedür? hem biz bu gazeteyle okulun dertlerini falan da dile getircez. Mesela neden bahçede bi basket sahası yok?" diye sorduk. Aldığımız cevap ise şu oldu:

"Özgürlük mü? ne var işte bahçede kızlı erkekli oturuyorsunuz rahat rahat. daha ne istiyosunuz"

Sanki bahçede kızlı erkekli birbirimizi sikiyoruz. Bu konuşmadan sonra üniversitenin liseden bir farkı olmadığını bir çok hocam da itiraf etti.


Üniversitelerin sikikliğine böylece değindikten sonra hukuk fakültelerine geçiyorum. Arkadaşlar bakınız hukuk eğitimi, hukuk'un kendisinden çok daha farklı bir iştir. Lisede soru bankalarının arasından çıkıp gelmiş bir öğrencinin karşısına zart diye yarrak gibi kitapları dayayamazsınız. İşin garip yanı dünyanın hiçbir yerinde hukuk eğitimi eğlenceli bir iş değildir. Hepsinde zenci siki kalınlığında kitaplar vardır. Ben çok merak ediyorum acaba neden bizim pratiklerimiz bir çizgi roman şeklinde değil. Kitaplarımızda neden hukuksal sınıflandırmalar yapılırken şemalar kullanılmıyor. Neden görselliğe önem verilmiyor. Neden bizim kitaplarımız rengarenk değil de amına koduğumun beton suratlı hukukçuları gibi gri? Ayrıca neden derslerde slayt aleti kullanılmıyor? Bir pratik kitapta çizgiroman şeklindeyken derste pratiği öğrenciye okutmak yerine vidyodan olayı bizzat seyrettirme yoluna neden gidilmiyor?Neden bize okulumuz ve bölümümüz bu şekilde sevdirilmiyor? Hanginiz şu aşağıdaki kitapları baştan sona okuyup da bir bok öğrendiğini iddia edebilir?

Sikeyim böyle eğitimi de, özgürlüğü de, hocaları da, okulu da...
Siz bizim beynimizi siktiniz biz de sizin götünüzü sikecez.
bi yerinize girsin o kitaplar.

1 yorum:

  1. Mekan: Capacity Özsüt
    Masa No: 67
    Popülasyon: 3 (İki orospu tikisi genç, sikilme çağında sarışın kız + Bi Em Ve anahtarlı, zengin ve orospu çocuğu babasından daha orospu çocuğu olan şımarık gavat bir oğlan)
    -Diyalog-

    Erkek: Yav okul da çok zor ya rakamlar harfler bi yandan hocalar desen diğer yandan... Tenefüslerde starfaks a gitmek var ya kurtuluşumuz...

    Kız*1: Sorma tiki isimli arkadaşım, valla yılda tonla para veriyorum okula bi o kadar sikiyorlar (sıkıyor da olabilirler) en sonunda gidicem amerikaya okumaya zaten 4. denemem de girdim bu okula... Sonra da beyin göçü oluyor!!!

    YanıtlaSil